Tryckning
FP-gravyr
Workshop
Utbildning
Försäljning
Konstföreningar
Grafiknyheter
Länkar
Kontakta oss
 


 

    Grafiknyheter från media      
   

20057-12-05
Åkerbogruppen i litet format
Åkerbokonstnärerna hävdar sig väl i det lilla formatet. Kanske är uppfinningsrikedomen större i Mörbylånga-utställningen men det konstnärliga intrycket är mera sammanhållet här i Stacketorp.
Läs mer

2005-11-24
Hotfulla tidsbilder
Trädens svarta grenar och rötter breder ut sig. Stämningen är otäck och samtidigt gåtfull. Från och med i dag visar Björn Eriksson litografier på Borås konstmuseum.
Läs mer

2005-11-22
Randigt och fascinerande måleri
Vardagsnära porträtt och textilutsnitt präglar Maria Nordins, sparsmakade men stort uppslagna måleri. Här finns utsnittet av rödrandiga kökssoffan, fint komponerad med skuggad bakgrund, och "Mammas mage", tryggt återgiven med sin brunbeige och tillika randiga klänning.
Läs mer

2005-11-22
Värsta formen
Ska man investera i något den här årstiden så är en härlig lampa ett smart val. Tänk att lysa upp matbordet med den här flådiga och nytänkande varianten. Therese heter lampan som den holländska designgruppen Buro Vormkrijgers har formgivit. Therese tillverkas i transparent plast upplyst av ett speciellt dimmbart lysrör. Lampan består av 16 delar som lyses upp med hjälp av ljuskällan som är inbyggd i armen.
Läs mer

2005-11-21
Affischkonst i maktens tjänst
Affischen har alltid varit ett sätt att övertala och sprida propaganda. Nu visar Kungliga Biblioteket en samling affischer från affischkonstens gulddagar, sekelskiftestiden mellan 1800 och 1900-tal.
Läs mer

2005-11-21
En fantastisk kulturskatt
Denna gång har han tagit godbitar ur Olaus Magnus verk och kommenterat dennes texter och träsnitt på ett mycket kunnigt och medryckande sätt. .
Läs mer

   
© Johan Brauner 2005